Programming C++ : Open Label C++

Assalammualaikum.. 
Hari ni aku bukak label baru iaitu programming.. Insha Allah aku akan cuba ajar basic programming yang aku pernah belajar sebelum ni. 

Apa itu C++  atau C plus plus? C++ ialah salah satu bahasa programming.. Nak detail lagi kena tanya encik google la.. Aku ni pun tak ada la pandai sangat. Cuma nak share serba serbi tentang programming ni dengan korang.. 


Untuk compile C++ programming. Korang boleh guna "DEV" atau "Visual Studio 2010" nak pakai yang 2012 pun boleh.. Tapi masa aku belajar, aku biasa guna Visual Studio Ultimate 2010 je.. Kalau pakai yang 2012, mungkin ada penambah baikkan dari versi 2010.. Kalau nak versi Ultimate 2010 full.. Boleh email aku di hasbullah42@gmail.com

0 comments: