Tips, Trick, Mengatasi Masalah Komputer, Membina Website & Programming

Cara Aktifkan Windows 7 Menggunakan Windows Loader

Kali ni aku nak ajar cara aktifkan windows 7 anda dengan menggunakan "Windows 7 Loader". Korang mesti pernah mengalami atau sedang mengalami windows 7 not genuine. Masalah windows not genuine akan satel dengan cara yang akan aku ajar ni. Windows not genuine ni berlaku sebab korang mengunakan windows 7 pirate. 



-----Cara Nak Menggunakan Windows Loader-----

1. Download Windows Loader disini

2. Kemudian matikan antivirus yang anda gunakan. Atau disable protection pada antivirus anda.

3. Buka file yang didownload tadi mengunakan win.rar

4. Lancarkan Windows Loader.exe

5. Satu tetingkap akan keluar. Kemudian Klik Install. 

6. Tunggu sehingga selesai.

7. Satu tetingkap akan keluar. Dia akan keluarkan notice bahawa korang nak restart atau tak payah.

8. Korang pilih restart kalau korang nak tengok effect dia.

9. Lepas restart. Pergi pada My Computer. Lihat pada Windows Activation. Kat situ dia ada tulis "Windows is activated"..

10. Anda dah berjaya..  

#Good Luck yer.. ^^,

0 comments:

Blogger templates