Tips, Trick, Mengatasi Masalah Komputer, Membina Website & Programming

Cara Download Mengunakan 4shared.com

Assalammualaikum, dan salam sejahtera kepada pembaca yang bukan beragama Islam... Kali ini aku bawakan kepada korang cara download menggunakan 4shared.com . Cara ini amat mudah bagi aku. Cuma caranya, korang mesti tahu.. Jangan risau kali ini aku akan tunjukkan tutorial download mengunakan 4shared.com



  • Pertama sekali korang mesti buka browser korang dan type  pada URL/address = http://www.4shared.com/ . Dan pada kotak carian korang tulis data apa yang korang nak download seperti Lagu/Video/Perisian
  • Keduanya korang klik pada link yang dijumpai dan New Tab atau New Windows akan keluar. Sebelum tu korang boleh lihat maklumat pada data tersebut seperti maklumat negara orang yang upload data tersebut dan saiz data tersebut
  • Kemudian korang perlu cari kotak Muat Turun. Biasanya kotak tersebut berwarna biru cair seperti dalam gambar dibawah.

  • Selepas korang klik pada kotak Muat Turun . Korang akan diminta tunggu sebentar mengikut saat yang dikira pada page tersebut.

  • Setelah kiraan masa tersebut tamat. Text Muat Turun Fail Sekarang akan keluar.. Dan korang hendaklah Klik pada Text tersebut untuk download data dari tersebut dari 4shared.com

  • Akhir sekali  korang mesti pilih sama ada korang nak Open with.... terus data tersebut ataupun korang nak Save File... Selepas korang pilih, korang Klik button OK pada Table tersebut...
Mudah tak? Kalau korang faham tutorial aku ni.. Mungkin korang akan cakap 4shared.com mudah digunakan berbanding web lain...

0 comments:

Blogger templates