Butik Andaman Pengantin Melaka

Butik Andaman D'Sakura Jasin Melaka

Butik Andaman D'Sakura menyediakan perkhidmatan menyewa pakaian pengantin, menyewa pelamin, menyewa pelamin berondoi dan make-up untuk majlis perkawinan dan majlis pertunangan. Kami menyediakan pakej mengikut kemampuan anda.



CONTOH PELAMIN






Pelamin Berondoi.

Blog : http://butikandamandsakura.blogspot.com/

Homestay Di Melaka

Masaida Homestay/guesthouse

"Kepada yang ingin berkunjung di Melaka Bandaraya Bersejarah. Jika tiada tempat untuk tidur. Mari la singgah ke Masaida Homestay Melaka. Kami menyediakan perkhidmatan homeguest/homestay untuk pengunjung di Melaka. Homestay ini terletak di Bukit Katil Melaka. Tempatnya strategik, terletak diantara ayer keroh dan bandaraya."

[ Hubungi Kami ]
MASAIZAM : 013-6011363
ATAU
ROHAIDAH : 013-3011363

KADAR SEWA :  RM170   /   HARI
HARGA BOLEH DIRUNDING UNTUK SEWA 2 HARI KE ATAS.


Ruang Tamu


Dapur Memasak

Bilik Utama

Bilik 2

Bilik 3




Cara Belajar Dreamweaver : Mencipta Layout 1 Column Website Mengunakan Table

Kali ini aku akan ajar cara membuat layout website mengunakan table tools pada dalam dreamweaver CS6. Sebelum mulakan mengunakan dreamweaver. Aku cadangkan korang dah lukis siap-siap bentuk layout website korang nanti. Kebiasaanya satu jenis layout sahaja yang digunakan bagi setiap page. Ini bertujuan untuk mudahkan user untuk berinteraksi dengan website korang nanti.

1. Pergi pada "Insert" tools


2. Pilih ikon table


3. Satu window table akan keluar macam dibawah ni


4. Ubah bilangan row dan column untuk table. Row = 3 dan Column = 1 


5. Table width tu ialah size lebar table. Disini kita letakkan saiz layout website


6. Border Thickness ialah size border table yang akan digunakan. Set kan nilai ialah 0.
Cellpading dan cellspacing setkan nilai sebagai 5.


8. Dan Klik "OK"

7.Pada tab "Properties". Ubah align table kepada "center"



8. Klik dalam data row pada table. 


9. Ubah size tinggi data row mengunakan tab "Properties"


10. Setkan tinggi header = 100, content = 400, dan footer = 50

11. Ubah kedudukan content pada content dalam data row menggunakan tab "Properties"
Header :

Content :

Footer :


12. Ubah size tulisan mengunakan tab "Properties". Highlight tulisan dan ubah format tulisan seperti dalam gambar dibawah.


13. Untuk ubah warna table. Klik didalam table. Dan klik warna pada tab "Properties" seperti didalam gambar dibawah.


14. Siap layout untuk website anda..

//Harap tutorial ini dapat membantu korang

Cara Belajar Dreamweaver : Mengenali Tools Pada Dreamweaver CS6

1.Tab MODE terbahagi kepada empat MODE
>> Code MODE : Untuk rekabentuk website mengunakan code html/php
>> Split MODE : Gabungan 2 Window iaitu Code MODE dan Design MODE
>> Design MODE : Untuk rekabentuk website secara grafik
>> Live MODE : Untuk memaparkan waktu sebenar website dilancarkan




2. .Insert tools terbahagi kepada 10 category iaitu :
>> Common 
>> Layout
>> Form
>> PHP
>> Data
>> Spry
>> Jquery Mobile
>> InContext Editing
>> Text
>> Favorites


3. CSS Style Tools digunakan untuk mengubah coding CSS yang digunakan didalam interface website




4. Databases tools digunakan untuk membuat sambungan dari website ke database
 5. Bindings tools digunakan untuk memanggil record yang terdapat pada database
6. Server Behavior digunakan bertujuan untuk melaksanakan function PHP . Contoh login, logout, Insert, Delete dan Update record.




Organisasi Syarikat Real Komputer

ONLINE SHOP