Laptop Service : Dell Inspiron 3421

Laptop Model : Dell Inspiron 3421 
Masalah : Windows Corrupt
Simtom : Tidak keluar desktop dan taskbar selepas login masuk user. Windows lambat proses.
Servis : Backup Data, Format dan Install Semula Windows.
Operating System : Windows 7 Ultimate x64
Status : Fix
Harga : RM 20



Atasi Masalah Ikon Wifi Pada Laptop Tidak Muncul



Selepas reinstall atau format laptop anda. Tiba-tiba icon wifi tidak keluar. Tetapi sebelum reinstall atau format ikon wifi ada. Disini saya ingin berkongsi  punca ikon wifi tidak muncul pada laptop anda adalah: 

Driver wifi anda belum di "Install" pada laptop anda. 
Setiap laptop ada driver masing-masing. Kalau beli laptop baru memang ada cd driver dia bagi sekali dengan kotak laptop. Tapi kalau driver hilang, anda boleh cari driver di internet pada website jenama laptop anda.

Ni list website jenama laptop yang saya pernah guna :
http://www.lenovo.com/my/en/
http://www.acer.com.my/ac/en/MY/content/home
http://www.asus.com/my/
http://my.msi.com/
http://www.hp.com/country/us/en/uc/welcome.html

Tersalah install driver wifi
Boleh jadi, selepas anda install driver wifi tetapi icon wifi masih tak timbul. Masalah sebegini berpunca kerana kemungkinan anda tersalah download jenis driver yang ada pada laptop. Walaupun anda sudah download driver direct dari website jenama laptop anda. Tetapi ada kemungkinan driver yang dibekalkan tidak sama dengan jenama adapter wifi dalam laptop anda. Jadi, anda cari sahaja di google dan download. 

Sekian..

Touch Pad Laptop Tidak Berfungsi / Bermasalah



Solusinya, coba buka device manager, lalu extend pada pointing devices, kemudian klik kanan pada mouse, lalu pilih uninstall, OK, dan nanti restart laptopnya, dan tes lagi touchpadnya, jika sama saja, maka bisa coba buka system restore, lalu pilih system check point waktu kondisi masih normal, dan tunggu proses restorasi hingga selesai.

Sumber

Info : Punca Touch Pad Bermasalah

Tahukah anda, salah satu sebab terlalu sensitifnya touchpad laptop adalah karena adanya masalah arus listrik pada PSU (charger)
Contoh masalah yang umum terjadi, ketika touchpad disentuh, sensor menerima instruksi seakan-akan user melakukan double click, kadang kursor suka bergeser sendiri, kadang juga mouse eksternal (USB) menjadi tidak terdeteksi, padalah Flasdisk bisa dideteksi pada port USB yang sama.
Solusi, coba gunakan charger dengan pin konektor, dan output daya yang senilai dengan yang asli (normal tentunya). Jika ternyata semua bekerja dengan baik, maka direkomendasikan untuk ganti charger yang bermasalah tersebut, sebelum merusak mainboard laptop.

Code PHP untuk membuang masalah

Assalammualaikum..
Saya ada masalah 
"Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at" 
Masalah ni selesai apabila saya masukkan code php :
 <?php ob_start(); ?>
Pada permulaan, dan code php :
<?php ob_flush(); ?>
Pada akhir code. Dan segala masalah tersebut selesai.. Terima kasih kepada yang membantu.

Masalah Logo Samsung Hilang Selepas Format

Utk ubah display awal android menjadi logo samsung :
Note II
*#*#10086#*#*
*#*#11111#*#*
S III
*#0066#
*#*#6688#*#*
S4
*#91#
*#1111#
*#1111#*#
*#*#11111#*#*
*#0066#*#*
*#11111#*#*
*#0011#*
*#10066*#*#
*#0066#
*#95002#
*#*#11111#*#*
*#*#04#*#*
*#*#31#*#*
*#15963#
*#888#
*#0066#
*#*#11111#*#*
*#91902#
*#*#99#*#*
*#95002#
Iphone
*#*#04#*#*
*#31#
*#0066#
*#15963#
*#888#
*#*#31#*#*
*#08#
S4 MINI
*#33#
*#32#
*#31#
*#37#
*#3646633#
N0te 8
*#*#10010#*#*
*#911*
Iphone 5C
Logo *#*#04#*#*
Imei *#*#31#*#*
Note3
*#*#11111#*#*
NB. coba salah satu ( pilih yg cocok )...
_____________________________________
Utk mslh simcard gak baca / NO SIGNAL validasi IMEI pada Android :
*#3646633#*
atau
*#*#889988#*#*
atau
*#3646633#*#*#889988#*#* ------> cara utk validasi imei di android:
1. catat imei di blakang mesinnya dulu pakai kertas / difoto
2. Dial kode diatas tersebut
3. Ke menu GPRS
4. Masukin nomor imei sesuai dengan blakang mesin
5. Write imei...
Lak quadcore ini mas
*#*#99#*#*

Cara Aktifkan Windows 7 Menggunakan Windows Loader

Kali ni aku nak ajar cara aktifkan windows 7 anda dengan menggunakan "Windows 7 Loader". Korang mesti pernah mengalami atau sedang mengalami windows 7 not genuine. Masalah windows not genuine akan satel dengan cara yang akan aku ajar ni. Windows not genuine ni berlaku sebab korang mengunakan windows 7 pirate. 



-----Cara Nak Menggunakan Windows Loader-----

1. Download Windows Loader disini

2. Kemudian matikan antivirus yang anda gunakan. Atau disable protection pada antivirus anda.

3. Buka file yang didownload tadi mengunakan win.rar

4. Lancarkan Windows Loader.exe

5. Satu tetingkap akan keluar. Kemudian Klik Install. 

6. Tunggu sehingga selesai.

7. Satu tetingkap akan keluar. Dia akan keluarkan notice bahawa korang nak restart atau tak payah.

8. Korang pilih restart kalau korang nak tengok effect dia.

9. Lepas restart. Pergi pada My Computer. Lihat pada Windows Activation. Kat situ dia ada tulis "Windows is activated"..

10. Anda dah berjaya..  

#Good Luck yer.. ^^,

Langkah Mengatasi Masalah Beep Panjang Pada Laptop/Notebook

Sebelum mulakan step dibawah. Sila cabut hard disk anda.

== Solusi ==
Step 1
1. Cabut kabel power(Charger) dan tanggalkan bateri pada laptop atau notebook
2. Tekan button ON selama 30saat 
3. Pasang semula bateri atau sambungkan kepada adapter.
4. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.




Step 2
1. Cabut RAM dan bersihkan RAM menggunakan pemadam pensil.
2. Reseat RAM. 
3. Jika ada 2 unit RAM, cuba on gunakan sekeping sahaja
4. Lakukan perkara yang sama pada RAM satu lagi.
5. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Step 3
1. Cabut Hard Disk
2. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Step 4
1. Cabut DVD Writer/ROM
2. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Step 5
1. Cabut Keyboard
2. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Step 6
1. Cabut WiFi Card
2. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Step 7
1. Cabut USB Port Connector
2. Hidupkan laptop/notebook anda. Jika masih berlarutan teruskan step dibawah.



Jika masih bunyi beep. Board laptop/notebook anda bermasalah. Sila tukar board baru/laptop baru. Sebab harga board dah separuh harga beli laptop baru.

Masalah Screen Bergaris-garis

==Solusi==

1. LCD Panel Rosak.
-Cabut kabel LCD/LED cuba connect laptop/notebook dengan TV LCD / monitor computer biasa. Tengok display dia okay tak.. Kalau okay je display dia, itu bermakna laptop tiada masalah cuma kena tukar LCD Panel yang baru. 
LCD Panel Screen

- Boleh juga terus menguna monitor komputer sebagai paparan untuk laptop/notebook korang.
LCD Monitor

LCD Monitor/Projector Cable

2. Kabel di belakang LCD longgar
- Cabut LCD Screen untuk ketatkan sambungannya. Kalau masih tak berhasil cuba ketatkan sambungan pada motherboard. Dan masalah akan screen akan selesai. Kalau dah betul kan semua tetapi masih ada masalah yang sama. LCD/LED shorting, tukar LCD Panel .

Download VMware Workstation With Keygen v9.0.0.8123



VMware ialah satu perisian yang membolehkan pengguna melancarkan Operating System yang lain didalam Operating System yang sedia ada tanpa menganggu data/file yang terdapat pada Operating System yang sedia ada.

Direct Link :

Sumber : www.vmware.com/

Kod Error Pada Printer Canon

Cara mengatasi kod error pada lampu LED printer.


1. E02: Printer tak boleh masuk / kertas habis
--Solusi--
Letakkan kertas semula dengan betul

2. E03: Kertas tersangkut pada printer atau tray printer tak dibuka.
--Solusi--
Buka tray printer atau keluarkan kertas yang tersangkut pada printer.

3. E04 or E05: Katridge tak boleh dikesan/detect. Katridge tidak dipasang dengan betul atau tidak sesuai dengan printer.
--Solusi--
Cuba untuk mengeluarkan katridge dan pasang semula dan tolak  mengunci katridge sehingga ia berdetap masuk ke tempatnya. Jika tidak diselesai, hubungi pusat servis printer.

4. E07: Katridge tak dipasang pada kedudukan yang betul.
--Solusi--
Chek kedudukan katridge hitam dan warna. Pastikan pada tempat yang betul dan pasang semula.

5. E08: Penyerap dakwat hampir penuh.
--Solusi--
Tekan butang "Black" atau "Color" untuk teruskan mencetak. Jika tidak selesai. Bawa masalah ke pusat servis yang diiktiraf..

6. E13: Tidak dapat kesan level/tahap dakwat pada katridge. Atau erti kata lain mungkin dakwat kering kontang dalam katridge.
--Solusi--
Gantikan dengan katridge yang baru dan sesuai. Jika ingin mencetak tanpa gantikan katridge sila butang STOP/RESET selama 5 saat. Jika terdapat masalah lain. Tanggung sendiri.

7. E14: Katridge tak boleh dikesan/detect
--Solusi-- 
Gantikan dengan katridge baru dan sesuai.

8. E15: Katridge tak boleh dikesan/detect. Katridge tak dipasang dengan betul.
--Solusi--
Cuba untuk keluarkan katridge pada kedudukannya. Dan pasang semula sehingga kunci katridge betul-betul terkunci.

9. E16: Dakwat pada katridge telah habis
--Solusi--
Jika proses print sedang berjalan dan anda ingin meneruskannya. Sila tekan butang "STOP/RESET". Dan gantikan dengan katridge yang ada dakwat.

10. E30: Dokumen terlalu kecil untuk Fit Page  dipilih.
--Solusi-- 
Periksa kedudukan dan arah dokumen di kaca silinder mesin tulis itu.

11. E31: Printer tidak disambung pada komputer.
--Solusi--
Sambungkan printer dengan komputer melalui USB port.

12. E50: Mengimbas printer head alignment lembaran gagal.
--Solusi--
Untuk mengatasi masalah, tekan STOP / RESET. Pastikan bahawa kertas dimasukkan (A4) sesuai untuk penjajaran kepala cetak automatik, dalam kedudukan yang betul dan orientasi  scanner dan scanner  tidak kotor. Pastikan juga bahawa muncung Head katridge tidak tersumbat.

13. P22 : Masalah Scanner Unit dan Logic Board rosak..
--Solusi--
Tukar Scanner Unit dan Logic Board. 
Kalau masalah macam ni, aku tak galakkan baiki. Lebih baik beli baru. Sebab kos nak tukar Scanner Unit dan Logic Board tak jauh beza dengan harga beli printer baru.

#Ni sahaja aku dapat bantu korang. Harap korang dapat manfaatkan ye.

Masalah Komputer Terpadam Secara Tiba Tiba

Pada pengalaman saya, baru-baru ni saya pernah dihadapkan dengan masalah komputer terpadam dengan sendiri secara tiba-tiba semasa sedang melaksanakan tugasan. Pada mula kendalikan masalah tersebut. Saya sangkakan powersupply tidak cukup tenaga elektrik. Tapi selepas saya uji pada motherboard lain. Ternyata powersupply masih berfungsi dengan baik.


Kemudian saya cuba bertanyakan masalah pada kawan saya. Dan akhirnya saya dapat mengendalikan masalah ni. Selepas buat apa yang kawan saya suruh. Pada mulanya saya mendapati suhu pada prosessor meningkat kepada 6x hingga ke 7x peratus. 

---Solusi---
1. Buka fan prosessor pada komputer.
2. Letak termorphase atas cip prosessor.
3. Pasang semula fan prosessor.
4. Selepas selesai semua.. Semak semula suhu komputer..

Lepas tu rasanya sattel masalah ni..

Sekian Sahaja..
#Harap Bermanfaat.

Masalah Jam Tidak Betul Setiap Kali On Komputer

Kebiasaanya apa bila kita on komputer kita, masa akan sentiasa betul dan tepat. Ada juga pernah terjadi pada diri saya apabila saya on komputer saja. Masa akan berubah ikut tahun komputer tersebut dikeluarkan. Mula-mula tu memang tak tahu apa benda masalah la kan. Dah format banyak kali tetap masalah yang sama berlaku. 


Selepas saya masuk ke ipt dan saya belajar mengenai masalah tersebut. Dan akhirnya saya menemui jalan penyelesaian. Untuk pengetahuan, dalam setiap komputer ada sebiji bateri macam tu la. Dia dipanggil bateri CMOS. Fungsi CMOS ni adalah untuk menyimpan maklumat pada bios. Seperti masa, dan tarikh pada bios. Jam yang ada pada OS akan dirujuk kepada Jam pada BIOS. Jika jam pada BIOS tak betul. Maka jam pada Operating System(OS) anda pun tak betul la jadinya..

--Solusi--
1. Gantikan bateri CMOS pada komputer anda.
2. Kalau yang pertama tak berhasil. Semak semula pemegang bateri CMOS tu. Ada kemungkinan pemegang tu dah sentuh pada bateri CMOS.

Sekian Sahaja Dari Saya~

:: Harap Bermanfaat..

Cara Membuat Windows 7 Menjadi Genuine Dengan Menggunakan Command Prompt

Hari ini saya akan menerangkan cara untuk menjadikan windows 7 anda menjadi genuine tanpa menggunakan software…
Tekan Kekunci Windows + R
Dan kotak “run” akan kelihatan , taip CMD pada kotak “run” tersebut.
Dan klik OK
Note : Run CMD sebagai Administrator
make Windows 7 Genuine using Command Prompt
Taip “SLMGR -REARM” pada command prompt
Dan Tekan Enter.
make Windows 7 Genuine using Command Prompt
Tunggu 5 hingga 10 saat



Mesej dibawah akan kelihatan
make Windows 7 Genuine using Command Prompt
Selesai !!!
Sekarang Windows 7 adalah Genuine .. :D
Sila Restart Pc anda untuk mendapatkan hasil
“Tech Holes”

sumber : http://tech.hol.es/

Programming C++ : Kenali Nilai Dalam Programming

Pertama sekali. Biasa kita buat programming code disebabkan ada nak atasi masalah. Dengan menggunakan programming, dapat mengatasi masalah yang dihadapi. Programming biasa digunakan di persekitaran kita. Salah satu contoh programming ialah mesin ATM..

Kita memerlukan Input, proses, dan output. Kalau tak ada input data. Macam mana kita nak hasilkan programming. Betul tak? Kita kena hasilkan jenis input seperti nombor atau huruf. Setiap nombor dan huruf ada data type sendiri. 


Jenis Data Type dia adalah : 
char = untuk karekter. huruf a - z. digunakan untuk 1huruf sahaja, kalau lebih akan error. Contoh = A
int = untuk nombor tanpa titik point. Contoh = 90
double = untuk nombor yang ada 2 nilai selepas titik point. Contoh = 0.41
float = untuk nombor yang ada titik point. Contoh = 2.1
string = untuk satu perkataan. Contoh = INICONTOHSTRING

tu adalah jenis-jenisnya. Banyak lagi jenis data type. Aku sebutkan tu je.. Lepas kenal data type. Kita mesti kenal variable. Variable ni macam tempat untuk menyimpan nilai. 
Contoh :

     int nombor1 = 3;

penjelasan : "int" adalah data type untuk variable yang diberi nama "nombor1". Nombor 3 itu adalah nilai. "int" ialah jenis data yang akan disimpan. "nombor1" ialah kotak untuk menyimpan data. "3" ialah nilai/barang yang kita nak simpan dalam kotak atau nama yang diberi nama ialah "nombor1".

perumpamaan lain yang aku boleh bagi ; 

int = jenis objek
nombor1 = kotak
 3 = sesuatu objek yang disimpan didalam kotak.

Variable tak boleh dimulakan dengan nombor atau simbol kecuali simbol ' _ '. 
Contoh Betul : int nilai1;
Contoh Salah : int 1nilai;

Variable juga tak boleh ada jarak.  
Contoh Betul : int sayasukamakan;
Contoh Salah : int saya suka makan;

Programming C++ : Open Label C++

Assalammualaikum.. 
Hari ni aku bukak label baru iaitu programming.. Insha Allah aku akan cuba ajar basic programming yang aku pernah belajar sebelum ni. 

Apa itu C++  atau C plus plus? C++ ialah salah satu bahasa programming.. Nak detail lagi kena tanya encik google la.. Aku ni pun tak ada la pandai sangat. Cuma nak share serba serbi tentang programming ni dengan korang.. 


Untuk compile C++ programming. Korang boleh guna "DEV" atau "Visual Studio 2010" nak pakai yang 2012 pun boleh.. Tapi masa aku belajar, aku biasa guna Visual Studio Ultimate 2010 je.. Kalau pakai yang 2012, mungkin ada penambah baikkan dari versi 2010.. Kalau nak versi Ultimate 2010 full.. Boleh email aku di hasbullah42@gmail.com

Atasi Masalah "A required CD/DVD drive device driver is missing" / Driver Missing

Assalammualaikum.
Today is.... Guwa nak ajar trick macam mana nak atasi masalah "A required CD/DVD drive device driver is missing" or "A media driver your computer needs is missing". Guwa yakin, korang yang selalu format laptop mesti pernah alami masalah macam ni. Guwa pun mula-mula kena jugak macam ni. Guwa jumpa satu langkah. Meh ikut step guwa ni. 


_Back_Up_Data_Guna_Ubuntu_

1. Korang kena buat backup data menggunakan linux, guwa gunakan ubuntu. Jadikan live usb. Caranya korang boleh cari disini.

2. Run live usb dan masuk "Try Ubuntu without install" macam ni la lebih kurang ayat dia.

3. Dan korang akan login as linux user. Dan dipersilakan copy data masuk ke dalam hard disk yang lain atau erti kata lain external hard disk korang..



_Mula_Atasi_Masalah_

1. Run Windows 7 Installer guna CD/DVD atau USB Live. 

2. Klik "Repair Your Computer"



3. Masuk ke dalam sampai jumpa display yang macam dekat bawah ni


4. Klik pada "Command Prompt" dan layar baru akan keluar

5. Type arahan "diskpart"

6. Seterusnya "select disk 0"

7. Lepas tu type "clean"

8. Tunggu sampai complete. Dah selesai semua restart installation dan instal macam biasa. 

Selesai.. Harap bermanfaat.. 

UPDATE**
- Pastikan korang gunakan CD/DVD Windows yang original.

p/s : Pastikan backup data-data penting. Kalau tak berhasil.. Boleh tinggalkan komen atau pm di fb saya.. Terima Kasih.


Disable Auto Update Windows 7

Semalam aku pergi kedai komputer nak cari sebuah laptop untuk kawan aku. Aku usha punya usha, ingat nak ambil laptop yang tak ada Operating System(OS). Sebabnya aku boleh installkan untuk laptop baru tu. Harga pun dapat kurang dua ratus kalau angkat laptop kosong je. Tokey kedai tu pun habaq kat member aku awal-awal. Depa cakap "Kalau U ambil laptop kosong, then u install windows pirate. Nanti lama-lama laptop akan lembap.. Sebulan lepas tu nanti you kena format. Sekali format dah RM50 maa"...

Dari masalah dekat atas, ikut pengalaman dan kemungkinan bagi aku, punca sebab Windows pirate lembap sebab user selalu update Windows... Notis untuk penguna Windows Pirate "Anda diharamkan update windows".. Bukan dose kalau update.. Nak update tak ada boleh.. Tetapi nanti ada kemungkinan masalah komputer lembap akan muncul.. User boleh je disable kan autoupdate.. Meh sini aku ajar. Tapi aku ajar  untuk Windows 7 je la eh.. Windows XP aku tak ada.. Hehe...

Mula-mula sekali korang pergi pada button "Start.."
 //atau//


Seterusnya korang cari control panel dan "KLIK"



Satu tertingkap akan keluar nanti. Setting "View by : Category". Untuk mudahkan kerja untuk mencari.. Dan "KLIK" "System and Security".


Seterusnya cari list nama dia "Windows Update" dan "KLIK"


#1 Kalau keluar macam ni.. Maknanya Windows Update dah disable. Jangan pulak tangan gatal-gatal tekan "Install now". Kalau nak check balik betul ke tak.. Pilih "Change settings" pada side list tu...


#2 Pada important updates. Kalau pilihan dia "Install Updates automatically(recommended)", tukar kan kepada "Never checl for updates (not recommended)"..

Sebelum
Selepas

Dah selesai semua. Klik "OK"...

Selesai...

Harap dapat membantu ye... 


Download Warcraft 3(III) : Frozen Throne Full

Warcraft III: Reign of Chaos is a high fantasy real-time strategy video game released by Blizzard Entertainment on July 3, 2002 in the U.S. It is the second sequel to Warcraft: Orcs & Humans, and it is the third game set in the Warcraft fictional Universe. An expansion pack, The Frozen Throne, was released on July 1, 2003.

Warcraft III contains four playable races:[1] Humans and Orcs, which had previously appeared in Warcraft: Orcs & Humans and Warcraft II: Tides of Darkness, and the Night Elves and Undead, which were introduced to the Warcraft mythos in this installment.[2] Warcraft III's single-player campaign is laid out similarly to that of StarCraft, also by Blizzard Entertainment, being told through all four of the game's races in a progressive manner. Multiplayer mode allows for play against other players, via the internet, instead of playing against computer-controlled characters as is done in the single-player custom game mode.

The game proved to be a best seller and one of the most anticipated and popular computer game releases, with 4.5 million units shipped to retail stores and over one million units sold within a month.[3] Warcraft III won many awards including "Game of the Year" from more than six different publications.[4]

http://en.wikipedia.org/


Requirement 

  • 400 MHz Pentium II or equivalent, or a 400 MHz G3 processor or better.
  • Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, or Windows 7.
  • Warcraft III requires Mac OS 9.0 or higher, or Mac OS X 10.1.3 or higher. OS X 10.1.3-10.6.8 to install and update.
  • Warcraft III requires 128 MB of RAM. Virtual memory should be enabled on computers running pre-Mac OS X versions of the Mac OS.
  • A keyboard and pointing device are required.
  • A hard drive with at least 550 MB of free space
  • 8 MB 3D video card (TNT, i810, Voodoo 3, Rage 128 equivalent or better) with DirectX 8.1 support. For Mac OS systems, a video card consisting of an * ATI Technologies or nVidia chipset with at least 16 MB of memory is required.
  • A DirectX-compatible 16-bit sound card is recommended. Warcraft III will work with the built-in sound features of the Mac OS.
  • The Mac OS X version of Warcraft III was originally written for PowerPC processors. The game itself was later recompiled as a universal binary, but the installer and updater were not. Since Rosetta support for executing PowerPC binaries was removed in Mac OS X 10.7 Lion, the game is supported, but must be copied to the new system after being installed and updated on a Mac running OS X 10.6 Snow Leopard or an earlier version.

Download Link : DOWNLOAD

Download Need For Speed Carbon Full


Need for Speed: Carbon, also known as NFS Carbon or NFSC, is an Electronic Arts video game belonging to the Need for Speed series. Released in 2006, it is the tenth installment, preceded by Need for Speed: Most Wanted, succeeded by Need for Speed: ProStreet in release order and succeeded by Need for Speed: Undercover in chronological order. This was the first game to gain the PEGI Rating of 12+[citation needed] The game is a sequel to 2005's Need for Speed: Most Wanted. The locations of both Most Wanted and Carbon (Rockport and Palmont, respectively) are featured in the 2010 MMO game, Need for Speed: World.


The PlayStation Portable, Nintendo DS and Game Boy Advance versions of the game are called Need for Speed Carbon: Own the City, set in a fictional city named Coast City with a significantly different storyline and also featuring different AI teammate abilities.[2] In 2009, a version of Own the City was also released on the Zeebo as a pre-installed game.[3]
http://en.wikipedia.org/

PC System Requirements

The minimum PC system requirements for Need for Speed Carbon are the following:

Operating System : Windows 2000 Service Pack 4 / Windows XP Service Pack 2
(64-bit versions are not compatible)
Processor : 1.7 GHz
Memory : 512 MB RAM
Hard Drive : 4.7 GB for CD/DVD versions / 11 GB for EA Downloader version (5GB for download, 6GB for install)
Optical Drive : 8x DVD drive (Europe) / CD drive (North America)
The Collector's Edition only comes in PC-DVD format and requires a DVD drive
Video Card : A video card with 64 MB memory and one of these chipsets is required:
NVIDIA GeForce3 / NVIDIA GeForce4 (Ti series only) / ATI Radeon 8500.
Laptop versions of these chipsets may work but are not supported

Sound Card : DirectX 9.0c compatible
DirectX : Version 9.0c
Online Multiplayer : 512 Kbps connection; 2-8 Players
Input : Keyboard, Mouse

Optional : USB Steering Wheel / Dual Analogue Gamepad

Download Link : DOWNLOAD

Download Counter Strike 1.6

Counter-Strike is a first-person shooter video game developed by Valve Corporation. It was initially developed and released as a Half-Life modification by Minh "Gooseman" Le and Jess "Cliffe" Cliffe in 1999, before Le and Cliffe were hired and the game's intellectual property acquired. Counter-Strike was first released by Valve on the Microsoft Windows platform in 2000. The game later spawned a franchise, and is the first installment in the Counter-Strike series. Several remakes and Ports of Counter-Strike have been released on the Xbox console, as well as OS X and Linux.


Set in various locations around the globe, players assume the roles of members of combating teams that include counter-terrorists and terrorists. During each independent match, the two teams of five players are tasked with defeating the other by the means of either achieving the map's objectives, or else killing the enemy combatants. Each player may customize their arsenal of weapons and accessories at the beginning of every match, with the currency earned through each map reset, killing other players and achieving objectives.

As of August 2011, the Counter-Strike franchise has sold over 25 million units.[1]


http://en.wikipedia.org/

Requirement

CPU Speed : 1.7 GHz
RAM : 512 MB
OS : Windows 7 (32/64-bit)/Vista/XP
Video Card : DirectX 8.1 level Graphics Card
Sound Card : Yes

Free Disk Space : 4.6 GB

Download Link : DOWNLOAD