Tips, Trick, Mengatasi Masalah Komputer, Membina Website & Programming

Lajukan Internet Sepantas Kilat! Super Power!


Cara nak bagi laju surfing internet, super power juga la. Aku dah cuba, macam pakai Unifi je. Berdesup... 




CARA-CARA :
1) Start > Run > taip gpedit.msc 

2) Akan keluar satu tetingkap 'Group Policy'
-- click pada Local Group Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Network > klik pada QoS Packet Scheduler

3) Di sebelah page tu, ada tulis Limit reservable bandwidth

4) Klik kanan Limit reservable bandwidth > Properties atau Edit > Enable > dekatBandwidth limit (%) > set pada 100

5) OK. Siap. Try surfing internet 

** Tutorial ini diajar oleh anda sahaja. Dilarang sama sekali berkongsi tutorial ini dengan sesiapa sahaja 

sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Cara Meningkatkan Signal WIFI


Anda mempunyai internet di rumah......
Laju atau tidak signal wifi anda.....bergantung kepada berapa Mbs yang anda langgan.....Betul ke tidak ....
Jika besar mbs maka lajulah wifi anda dan sebaliknya....
Jika anda mempunyai kelajuan wifi yang perlahan maka penyelesaiannya adalah..... langganlah mbs yang besar
atau
Anda boleh mencubanya....dengan kaedah ini....sesiapa sahaj boleh mencubanya kerana ianya cukup mudah dan tidak memerlukan modal yang besar......







Selamat mencuba...Trycubatest. 
kredit-http://www.bualkomputer.com/

Tutorial Menjadikan Pendrive Sebagai RAM


Tutorial yang akan aq bagikan ini adalah penting untuk mempercepatkan komputer korang
cara ini telah diuji oleh aq sendiri dan 100% memamg berkesan..

CARA-CARA

1)Masukkan pendrive dulu

2)Kemudian buka "My Computer"



 3)Buka Pendrive

4)Klik kanan dan tekan "Properties"



5)Tekan tab readyboost


6)Piih "Use this Device" dan set kan pada size maksimum




7)Klik "OK" dan siap


8)Akan ada suatu fail bernama"ReadyBoost" didalam pendrive anda setelah berhasil...


Blogger templates